Ovome se niko nije nadao: Icardi zaprijetio Interu!

"Ostat ću do kraja ugovora i zarađivati novac"

Ovome se niko nije nadao: Icardi zaprijetio Interu!

Edmir Škorić

Mauro Icardi ne želi da ode iz Intera, iako ga se klub odriče ovog ljeta.

Inter je odlučio da se riješi donedavnog kapitena Icardija i Radje Nainggolana, jer su ova dva problematična igrača otpisana i izvan planova Antonija Contea.

Međutim, Icardi ne pomišlja da samo tako napusti Inter, iako ima priliku da zaigra u Juventusu ili Napoliju. On je shvatio šta mu se sprema, ali je sada zaprijetio da će ostati do kraja ugovora s Interom, a ima još dvije godine.

Iako klub naglašava da je riječ o zajedničkoj odluci da Icardi ne putuje na azijsku turneju na pripreme, La Repubblica tvrdi kako napadač nije dobro reagirao na isključenje iz predsezonskih planova.

"Ostat ću ovdje dvije godine, uzimati platu i neću se micati", izjavio je Icardi.

Takav stav bi mogao pomrsiti račune Conteu i Interu, a ujedno i ohladiti interes ovog kluba za Romeluom Lukakom ili Edinon Džekom.

Antonio Conte još jednom ponizio Nainggolana i Icardija

Čelnici Intera potvrdili su nedavno da Radja Nainggolan i Mauro Icardi mogu napustiti klub jer Antonio Conte neće računati na njih.

Za Icardi se znalo da će ovog ljeta najvjerovatnije napustiti Inter nakon svih skandala koje je napravio u prošloj sezoni, ali odluka da na transfer listu stave Nainggolana iznenadila je italijansku javnost.

Navijači Intera jasno su poručili da žele da Nainggolan ostane na Meazzi i to su na jučerašnjem treningu jasno pokazali. No, čini se da su u Interu već donijeli konačnu odluku oko njih dvojice.

Čelnici kluba poručili su daje najvažnije da se vrati dobra atmosfera u ekipu, te da to nije moguće dok su Icardi i Nainggolan u ovom timu. U Interu očito čine sve kako bi pokazali ovom dvojcu da jednostavno više nisu dio kluba.

Antonio Conte je čak angažovao jednog trenera koji će raditi samo s Icardijem i Nainggolanom, ali dalje od ostatka tima. Na taj način želi u potpunosti da ih odvoji od ekipe, ali im ne može zabraniti da treniraju jer je to protiv zakona.

Nainggolan i Icardi su pod ugovorom s Interom i moraju trenirati, ali očito je da je Conte našao način da ih odvoji od ostatka ekipe. S njima radi trener Daniele Bernazzani koji je dio omladinskih kategorija Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

brcko
Tako i treba i ja bi isto zasto trcati i zaradzivati kada mozes sjediti i primat pare
1 0
SeoRusilac
Propali fudbaler kojeg su pojele slava, novac i kurve
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi