Owen: Postoji tek 10 igrača koji mogu biti pojačanja za Real

Tako smatra nekadašnji napadač Reala

Owen: Postoji tek 10 igrača koji mogu biti pojačanja za Real

Real Madrid će, sudeći prema pisanju španskih medija, doživjeti velike promjene unutar tima tokom ljeta.

Kraljevi navodno žele potpuno renovirati tim i izgledno je da ćemo od naredne sezone gledati neki novi Real, a već sada je jasno da će zadnju liniju činiti mladi brazilski stoper Eder Militao iz Porta, koji je i sam potvrdio da stiže na Santiago Bernabeu.

Na listi želja Florentina Pereza još je Eden Hazard, a spominju se i dolasci igrača poput Paula Dybale i Harryja Kane, no sve je još u domenu špekučacije.

Promjene koje se spremaju u madridskom klubu prokomentarisao je i nekada sjajni napadač Michael Owen, koji je također imao priliku biti dio Reala, i to u vremenu kada su za igrali Ronaldo, onaj 'originalni', kao i Zidane, Raul, Carlos, Beckham, Zidane, Figo...

"Zizou je opet na tronu, a s njim će dolaziti i pojačanja. Već su mu kupili Militaa iz Porta, a čitam da žele Hazarda i(li) Neymara. Kad god se dogodi sezona ispod očekivanja Florentino potroši ogromnu lovu na pojačanja, tako će biti i sada", izjavio je Owen, koji je na Santaigo Bernabeu proveo samo jednu godinu.

Mišljenja je kako je vrlo malo danas igrača koji mogu biti pojačanja za Real.

"Mislim da na svijetu nema više od deset igrača koji bi bili pojačanja za Real. Neću govoriti o imenima, ali nema ih puno koji i mogu igrati za Madrid i donijeti istinski pozitivni iskorak u kvaliteti. Čekamo poteze koje će povući iz kluba, vjerujem da će transferi biti u Realovom stilu, kraljevski."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Owen je, podsjetimo, nakon epizode u Real Madridu prešao u Newcastle, a do kraja karijere još je igrao za Manchester United i Stoke City.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti