Ožegović: S Vojvodinom želim osvojiti Kup Srbije

Mladi napadač Lala za SportSport.ba

Ožegović: S Vojvodinom želim osvojiti Kup Srbije

D. Vejo

Svojim igrama, prelijepim golovima ali i asistencijama, mladi centarfor novosadske Vojvodine Ognjen Ožegović, skrenuo je pažnju na sebe kada je u pitanju dosadašnji, prvi dio Super lige Srbije. Mladi napadač koji je rođen u Gradišci, sa svojim timom, već uveliko na pripremama za drugi dio sezone.

“Sa radom smo počeli još desetog januara. Za nekoliko dana, tačnije dvadesetšestog januara, odlazimo na pripreme u Tursku gdje ćemo odigrati i nekoliko utakmica", rekao je za SportSport.ba Ognjen Ožegović.

Ambicije kluba postavljene su odmah na prvom danu priprema.

“Jako težak period je iza nas. Imali smo partije od sjaja kada govorimo o nastupima u Evropi, pa sve do očaja, gdje smo vezali pet poraza u prvenstvu. Na sreću, uspjeli smo da se izdignemo iz te situacije i sada sa mnogo pozitivne energije ulazimo u drugi dio sezone. Cilj nam je osvajanje kupa i plasman u evropu”, dodaje Ožegović.

Sjajnim potezima i golovima, napadač Lala mnoge je ostavljao bez riječi. Popularnim “makazicama” srušio je Javor, a dva sjajna pogotka u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, koje je postigao italijanskoj Sampdoriji, nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

“Naravno, golovi protiv Javora i Sampdorije sigurno da su lijepi i da daju samopouzdanje, ali ja se ne bih puno vraćao na to, jer se iskreno nadam još ljepšim golovima u drugom dijelu sezone”, ističe mladi napadač.

Činjenica da je u prvenstvu prvak uveliko poznat, iako je tek završena prva dionica, potvrđuje i Ognjen.

“Situacija na tabeli govori sve. Prvak se već zna, a što se nas tiče, mislim da dobrim radom i trudom možemo zauzeti drugo mjesto u ligi”, govori napadač Vojvodine.

Pored Vojvodine, Ognjen je i standardan prvotimac fudbalske reprezentacije Srbije do 21. godine te i tamo rešeta mreže protivnika. Sa njima trenutno igra kvalifikacije za evropsko prvenstvo koje će se održati naredne godine.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

“Kvalifikacije se nastavljaju u martu. Trenutno se nalazimo na trećem mjestu u grupi. Ispred nas se nalazi sa dva boda više selekcija Slovenije, ali i reprezentacija Italije, koja ima tri boda više od nas kao prvoplasirana ekipa u grupi. Dakle, bodovna razlika između prvog i trećeg mjesta jako je mala. Ja se nadam da ćemo do kraja kvalifikacija zabilježiti sve pobjede i tako se direktno plasirati na Evropsko prvenstvo iduće godine”, zaključio je napadač Vojvodine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi