Ožegovićev Yatai poražen kod kuće

Jučer protiv Grujića, danas protiv Lavezzija

Ožegovićev Yatai poražen kod kuće

D. Vejo

U okviru 4. kola Kineske Super lige, fudbaleri Changchun Yatija poraženi su na svom terenu od ekipe Hebei minimalnim rezultatom 0:1 (0:0).

Izabranici Slaviše Stojanovića imaju svega jedan bod u četiri utakmice što ih stavlja na dno tabele Kineske Super lige. Ovoga puta su na svom terenu poraženi od ekipe koju predvodi nekadašnji krilni napadač PSG-a Ezequiel Lavezzi.

Prvo poluvrijeme proteklo je u odmjeravanju snaga. I jedni i drugi imali su po nekoliko prilika da zatresu mrežu ali nisu uspjeli. Na odmor se otišlo sa slabašnih 0:0.

Drugo poluvrijeme proteklo je u znaku gostiju. Ekipa Hebeija sa svih strana upućivala je udarce koji nisu završavali slavno. Tako je bilo sve do 59. minute meča kada neopreznost domaće odbrane najbolje koristi Senwen koji je na asistenciju Gervinha siguran realizator. 

Domaćini su pokušali da se vrate u meč ali sve završilo na pokušaju. Najizgledniju priliku imao je Ognjen Ožegović koji je šutom sa distance zamalo donio izjednačenje svom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi