'Pa, bio si sa mnom kad su došli po Pjanića...': Spalletti objasnio novinaru kako to radi Juve
Spalletti je bio trener Rome kada je Vučica bila primorana da proda Pjanića na ljeto 2016. godine.

Trener Intera pred sutrašnju utakmicu

'Pa, bio si sa mnom kad su došli po Pjanića...': Spalletti objasnio novinaru kako to radi Juve

Trener Intera Luciano Spalletti govorio je na današnjoj press konferenciji o 'Derbiju Italije' u kojem će se njegov tim susresti sa Juventusom.

Pomenuti susret je na rasporedu sutra, a Spalletti smatra da će to biti vrlo teška utakmica za njegov tim jer Juventus ima fantastične fudbalere.

Također, pričao je i o tome kako Juventus skoro svake sezone kupuje najbolje igrače iz Serije A i da se protiv toga vrlo teško boriti.

Jedan od novinara mu je baš postavio jednu takvo pitanje, a Spalletti se sjetio da ga zna još dok je bio u Romi, pa ga je podsjetio kako je to izgledalo kada je Juve došao po Pjanića.

"Bio si sa mnom u Rimu kada je Juventus došao po Pjanića. On je uz De Rossija bio najvažniji igrač kada je u pitanju izgradnja igre. Isto se desilo i sa Higuainom kojeg su kupili od Napolija, a sada su doveli i Ronalda. To je razlika koju prave", poručio je Spalletti.

Također, poručio je da Inter može napraviti probleme bilo kome, samo ako bude onaj 'pravi.

"U ovakve utakmice moramo ulaziti sa karakterom. Ako budemo igrali kako znamo, možemo svima praviti probleme, nije bitno ko je protivnik", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, susret između Juventusa i Intera igra se sutra navečer u Torinu.

Juventus uvjerljivo prvi

Iako su mnogi pred početak ove sezone priželjkivali da će trka za Scudetto biti zanimljiva kao prošle sezone, kako sada stvari stoje to se neće desiti. Juve trenutno ima osam bodova više od drugplasirano Napolija i čak 11 od trećeplasiranog Intera. Ipak, ukoliko Nerazzurri sutra iznenade Staru damu u Torinu, sve je moguće.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti