Pa čemu služi video tehnologija? Odglumio golmana, a VAR "utihnuo"
(Foto: Screenshot) U italijanskom šampionatu izgleda fudbaleri mogu igrati rukom, a kada jedna nije dovoljna mogu i sa dvije!

Još jedna kontroverzna situacija u Seriji A

Pa čemu služi video tehnologija? Odglumio golmana, a VAR "utihnuo"

Jučer su Sampdorija i Sassuolo odigrali susret 17. kola Serije A, a duel ove dvije ekipe je obilježila još jedna nevjerovatna greška sudija, pogotovo kada se uzme u obzir da se u italijanskom šampionatu ove sezone koristi nova video tehnologija, tzv. VAR.

VAR u Italiji čini se i ne funkcioniše najbolje, tačnije odluke sudija i dalje znaju biti veoma diskutabilne.

Naime, da bi se VAR uopšte koristio sudije i službena lica zadužena za pregledanje snimaka moraju to zatražiti kada na terenu primijete sumnjivu stuaciju.

Međutim, već nekoliko puta se u Seriji A dešava da sudije ne prelgedaju one zaista diskutabilne situacije, već da VAR više koriste prilikom nekih "očiglednijih" incidenata.

To se desilo i u susretu Sampdorije i Sassuola. Igrala se 83. minuta, rezultat je bio 0:0, a Sassuolo je imao penal.
Ipak, Politano promašuje penal, ali lopta ostaje u igri, pa je jedan igrač Sassuola vraća u peterac. Međutim, fudbaler Sampdorije Torreira sa obje ruke zaustavlja loptu i otklanja opasnost.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako su svi na stadionu vjerovatno barem posumnjali da je Torreira igrao rukom, sudija ništa nije svirao i što je najvažnije, niko nije zatražio pregledanje snimka.
Sassuolo je, ipak, do kraja susreta uspio postići gol, te je na kraju slavio minimalnu gostujuću pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi