Nije imao veliku karijeru, ali takvu stvar na oproštaju ne dožive ni oni najveći

Zbog njega su iz Engleske došli u Španiju

Nije imao veliku karijeru, ali takvu stvar na oproštaju ne dožive ni oni najveći

Endin Čaušević

Španski fudbaler Pablo Hernandez u subotu je zvanično završio svoju fudbalsku karijeru i odigrao je posljednju utakmicu.

Hernandez je nedavno najavio da je ovo njegova posljednja sezona i kao pravi fudbalski romantik odlučio ju je odigrati u klubu u kojem je i počeo njegov put, a to je španski niželigaš Castellon.

Ovaj 37-godišnjak je ponikao u Castellonu, ali je još kao junior napustio ovaj klub i prešao je u Valenciju.

Hernandez nije imao neku veliku karijeru, ali u klubovima u kojima je nastupao je ostavio veliki trag. Pored Valencije igrao je u španiji još za Cadiz, Getafe i Rayo Vallecano, dok je nastupao još i u Kataru za Al-Arabi.

Četiri sezone Hernandez je proveo i u Leedsu s kojim je uspio da se iz Championshipa plasira u Premiership, a nakon sezone u najjačem rangu prošlog ljeta je napustio klub.

Iako je u Leedsu bio tek nešto više od četiri godine očito je ostavio ogroman trag, te je bio jedan od miljenika navijača ovog kluba što se u subotu najbolje pokazalo.

Oglasi

Naime, na njegovoj posljednjoj utakmici u karijeri bilo je čak 250 navijača Leedsa koji su samo zbog Hernandeza odlučili da iz Engleske doputuju u Španiju kako bi gledali ovu utakmicu i na kraju se oprostili od ovog igrača.

Španac je bio u totalnom šoku kada je vidio engleske zastave na tribinama i transparente navijača Leedsa, te nije zao odmah o čemu se radi. Tek kasnije je dobio informaciju da su navijači Leedsa samo zbog njega došli na ovaj meč i priredili su mu oproštaj za pamćenje.

Nakon utakmice Hernandez je sa suprugom i djecom pozdravio navijače, a kada je došao do grupe iz Engleske nije mogao sakriti suze i bilo je jasno koliko mu sve to znači.

Također, na tribinama je bila i grupa navijača Valencije, njih 30-tak, koji su također došli da pozdrave Hernandeza i tako naprave njegov oproštaj zaista veličanstvenim. Sve to desilo se potpuno spontano, a scene s ovog stadiona su obišle svijet.

Nažalost, njegov Castellon je u posljednjem kolu španske treće lige poražen od Cornelle sa 3:1. No, scene sa ove utakmice će zauvijek pamtiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi