Već su proslavili opstanak, ali možda uzalud: Hoće li Everton biti izbačen iz lige?

Burnley i Leeds pisali Premier ligi

Već su proslavili opstanak, ali možda uzalud: Hoće li Everton biti izbačen iz lige?

E. Ganibegović

Pobjedom protiv Crystal Palacea nakon preokreta 3:2 Everton je osigurao ostanak u Premier ligi Engleske. 

Ipak, još uvijek nije sve potpuno gotovo jer su njihovi dojučerašnji konkurenti u borbi za ostanak u ligi, Leeds i Burnley, pisali Premier ligi, naravno, u nadi da će se izboriti za svoj interes, a to je izbacivanje Evertona kako bi oni ostali u eliti.

Leeds i Burnley su prošle sedmice pisali Premier ligi pitajući se jesu li prekršili pravila financijskog fair playa nakon što su zabilježili gubitak od 371,8 miliona funti u posljednje tri godine.

The Times je u petak poslijepodne objavio je da su oba kluba također naznačila svoje pravo na pravna potraživanja protiv lige i Evertona.

Pravila Premier lige dopuštaju klubovima da izgube najviše 105 miliona funti tijekom tri godine.

Klubovima je dopušteno otpisivanje gubitaka uzrokovanih pandemijom, a u svojim posljednjim izvještajima Everton je rekao da je 170 miliona funti njihovih gubitaka uzrokovano pandemijom.

Pismo je poslano prije utakmica prošlog vikenda. Burnley ili Leeds ispadaju u nedjelju, dok je Everton spašen, barem kada je stanje na zelenom travnjaku u pitanju. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Blisko smo sarađivali s Premier ligom kako bismo bili sigurni da poštujemo pravila. Ugodno nam je što smo se pridržavali pravila", rekao je glasnogovornik Evertona i dodao:

"Vanjski revizori rekli su nam šta možemo, a šta ne možemo tražiti protiv pandemije. Ako klubovi žele poduzeti pravne mjere, to je njihova odluka."

Top Komentari

King_Kenny
...njima svakako treba oduzeti 3 boda zbog sinocnjeg utrcavanja navijaca na teren u 2 navrata dok je utakmica bila u toku,kao i zbog napada na trenera protivnicke ekipe...
1 6
MaDaj
Ma daaaajjjj, nemozemo na terenu pa idemo na sud hahahah
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti