Pad reprezentacije BiH na listi najboljih selekcija svijeta
(Foto: T. Hebib)

Zmajevi na 39. mjestu

Pad reprezentacije BiH na listi najboljih selekcija svijeta

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u junskom prozoru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo doživjela dva poraza.

Izabranici Roberta Prosinečkog su prvo u Tampereu poraženi od Finske sa 2:0 u jednom jako blijedom izdanju, a zatim su u Torinu izgubili od Italije sa 2:1, ali uz mnogo, mnogo bolju igru.

Ipak, porazi u ova dva meča itekako su se odrazili na plasman našeg tima na novoj FIFA listi najboljih selekcija svijeta.

Zmajevi su doživjeli pad od četiri pozicije i trenutno su 39. selekcija svijeta sa 1478 bodova, a iako smo u bodovnom plusu u odnosu na prošlu listu, druge selekcije su napredovale i to je uzrok pada bh. tima.

Na vrhu liste nije bilo promjena. Belgija je trenutno najbolja selekcija svijeta sa tri boda ispred Francuske (1737-1734), a zatim slijede Brazil i Engelska.

Portugal je preuzeo peto mjesto od Hrvatske koja je šesta, a u deset najboljih su još Španija (7.), Urugvaj (8.), Švicarska (9.) i Danska (10.).

Italija je napredovala za tri mjesta i sada je 14. selekcija svijeta, a ostale selekcije iz naše grupe su iza nas.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Veliki pad od devet pozicija doživjela je Grčka koja je sada na 52. mjestu, Finska je napredovala četiri mjesta i nalazi se na 56. mjestu rang-liste.

Armenija je ušla u 100 najboljih. Napredovali su devet mjesta i trenutno su 97. selekcija svijeta, dok je Lihtenštajn na 183. mjestu.

Top Komentari

Prazina
Kažete da su se ova dva poraza itekako odrazila na plasman našeg tima, a zabilježen je pad za četiri mjesta(s 35. na 39.)???
0 1
Samkodk
Na kraju kvalifikacija bicemo tu s lihtestajnom..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi