"Pada kiša napolju...": Dan kao stvoren za derbije širom Evrope!

Tri velika derbija

"Pada kiša napolju...": Dan kao stvoren za derbije širom Evrope!

Endin Čaušević

Vremenski uslovi u našoj zemlji danas neće biti idealni jer je tokom cijelog dana najavljena kiša. Ipak, za ljubitelje fudbala je to savršen scenario.

Naime, fudbal nam danas donosi dosta toga širom Evrope, a na vama je da se samo "zavalite" u fotelju i preuzmete "vlast" nad daljinskim upravljačem.

Širom Evrope igra se nekoliko velikih derbija ovog vikenda, no posebno danas ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu imaju šta da gledaju. Na programu je hrpa utakmica, ali nekoliko derbija se itekako izdvaja.

Dan s utakmicama počinje već u 13 sati kada se sastaju Girona - Espanyol, no navečer tek idu poslastice. Prvi veliki derbi možete gledati od 18 sati kada će u Torinu igrati stari rivali Juventus i Milan.

Stara dama je već skoro osigurala titulu prvaka Italije, no Rossoneri dolaze po pobjedu jer su u žestokoj borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Cristiano Ronaldo neće igrati i zbog toga je kvota ne ekipu Juventusa veća nego inače. U bogatoj ponudu kladionice MOZZART možete vidjeti kvote za ovaj meč i to na OVOM linku.

Nakon ovog meča od 19:30 sati igra se vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva. Sezona u BiH je na samom izmaku, a susret ljutih rivala uvijek privuče dosta pažnje. Sarajevo se bori za titulu, a Željezničar za izlazak u Evropu.

Kvote na pobjede ovih ekipa su poprilično izjednačenje s tim da blagu prednost ima domaćin ovog susreta, a to je ekipa Željezničara. Kvote za vječiti derbi možete vidjeti OVDJE.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dan se završava na najbolji način i to utakmicom koja bi mogla odlučiti prvaka Španije. Naime, Barcelona dočekuje pred svojim navijačima Atletico Madrid i u slučaju da ostanu neporaženi Katalonci će doći na korak do odbrane titule jer trenutno imaju osam bodova više od Atletica.

Jasno je da je Barcelona u ovom susretu veliki favorit, a to najbolje govore kvote. Kvota na pobjedu Barce je dosta manja, dok je poprilično velika kvota na pobjedu Atletica iznenađenje za mnoge. Kvote za ovaj susret pogledajte na OVOM linku.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ljiljan
Bayern Borussia?
1 0
snickers09
Bayern-Dortmund nije vrijedno spomena???? Dajte vi nama informaciju kakve je gace Wanda danas kupila....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi