Rifet Kapić karijeru nastavlja u Bundesligi!

Bh. veznjak potpisao za Paderborn

Rifet Kapić karijeru nastavlja u Bundesligi! · Zvanično

Paderborn će naredne sezone igrati u Bundesligi, a ovaj klub je počeo tražiti pojačanja za takmičenje u elitnom rangu njemačkog fudbala.

Jedno od njih će biti i bh. fudbaler Rifet Kapić (23), potvrđeno je danas na zvaničnoj stranici Paderborna.

Rifet Kapić je proteklu polusezonu proveo u FK Sarajevo kao posuđen igrač Grasshoppersa, a sa ekipom sa Koševa je osvojio duplu krunu.

Po isteku posudbe, Kapić se "javio" u Grasshoppers iako je bilo jasno da će ovog ljeta biti prodan s obzirom da je posrnuli švicarski velikan ispao u drugu ligu.

Njemački mediji su proteklih dana pisali kako je Paderborn kupio Kapića od Grasshoppersa za "nisku, šestocifrenu, cijenu".

Bh. veznjak je danas i zvanično postao igrač Paderborna pošto je sa novim članom Bundeslige potpisao trogodišnji ugovor koji će važiti do 30. juna 2022. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Rifet Kapić je u svojoj karijeri branio boje Krajine, Sarajeva, Istre, češkog Varnsdorfa, slovenačke Gorice, Grasshoppersa i moldavskog Sheriffa.

Top Komentari

milivoje
Zar ga nije vijetnamska kurava trebala otkupiti? E zamisli kluba koji je dužan 23 miliona na posudbu. Sretno pite Hahahahahahahaha
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi