Ronaldo ima povlašten status: Šta je Pirlo govorio kada je Portugalac prekršio pravila?

On nije kažnjen

Ronaldo ima povlašten status: Šta je Pirlo govorio kada je Portugalac prekršio pravila?

Endin Čaušević

Andrea Pirlo je danas potvrdio da su Weston McKennie, Arthur Melo i Paulo Dybala kažnjeni zbog toga što su prekršili pravila koja su na snazi zbog koronavirusa u Italiji.

Naime, McKennie je organizovao zabacu u svojoj kući i prekršio je pravila, a neko od komšija je pozvao policiju.

Kada su stigli pored McKennieja tu su još bili Arthur i Dybala, te su svi kažnjeni sa po 400 eura. No, to je bio tek početak jer kada se pojavila informacija o tome šta se dešavalo iz Juventusa su odmah najavili kazne za njih.

Danas je Pirlo potvrdio da su oni suspendovani na neki način, te da neće igrati utakmice neko vrijeme. Oni mogu da treniraju s ekipom, ali nisu u konkurenciji za mečeve Stare dame.

Takva odluka je podijelila navijače Juventusa koji smatraju da nemaju svi isti status u klubu. To se najviše odnosi na Cristiana Ronalda koji je očekivano više zaštičen u odnosu na druge.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ronaldo je prije nekoliko mjeseci napravio sličan propust i prekršio je pravila kada je njegova izabranica Georgina Rodriguez slavila 27. rođendan. Oni su to proslavili u Valle D'Aosti što nije bilo dozvoljeno za one koji dolaze iz regije Piedmonte kao što je bio slučaj s Ronaldom.

No, tada ga klub nije kaznio, a Pirlo je na press konferenciji izjavio da je on uzeo slobodan dan i da može da radi šta želi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Jest Juve spao na niske grane prije imali Del Piera, Nedveda, Chiellinija, Buffona i svi su bili igracine al niko nije mogo biti veći od kluba
3 0
_medinic_
Pirlo se haman boji ronalda
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije