Pakao za Sarrija na startu, Džeko bi mogao da razmišlja o 8. decembru

Raspored nove sezone Serije A

Pakao za Sarrija na startu, Džeko bi mogao da razmišlja o 8. decembru

Edmir Škorić

Prvo kolo nove sezone u Seriji A ne donosi derbije, ali u drugom kolu već počinje ludnica.

Aktuelni prvak Juventus u prvom kolu gostuje u Parmi, Napoli u Firenci, Inter čeka Lecce, a Milan će u goste Udineseu. Roma će biti domaćin Genoi, dok Lazio ide u goste Sampdoriji. Bologna će gostovati u Veroni, Atalanta SPAL-u.

U drugom kolu veliki derbi Juventus - Napoli, što će biti posebno emotivno za novog trenera Stare dame Maurizija Sarrija, koji je svojevremeno vodio Napoli.

U istom kolu sastaju se rimski rivali Lazio i Roma, Inter ide u goste Cagliariju, a Milan dočekuje Bresciju.

Bez pravog derbija u trećem kolu, dok će već u četvrtom kolu snage odmjeriti Milan i Inter, a u petom Inter i Lazio te Torino i Milan.

Šesto kolo donosi duel Sampe i Intera te Milana i Fiorentine, a sedmo kolo okršaj Intera i Juventusa. Roma i Milan sastaju se u devetom kolu, u 11. Roma i Napoli te Torino i Juventus, a u 12. kolu Juventus i Milan.

Osmog decembra 2019. godine igra se 15. kolo, a to ujedno znači i duel Intera i Rome, te Lazjija i Juventusa. Ovo bi mogao da bude poseban momenat za Edina Džeku, ukoliko Dijamant ubrzo pređe u Inter...

Raspored prvih 19 kola u novoj sezoni Serije A pogledajte OVDJE

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odlučeno je da Roma i Lazio gostuju u posljednjem 38. kolu koje se igra 24. maja. Tada će u fokusu biti meč Juventus - Roma kao i Napoli - Lazio, no moguće da ćemo opet gledati ludu završnicu prvenstva i da ćemo na svim terenima iščekivati rezultate kako bi se znao prvak, putnici za Evropu, za niži rang...

Raspored Serije A možete pronaći i na OVOM linku.

Top Komentari

Mikidk
Nema tu nista zanimljivo , Juventus prvi svi ostali drugi
3 2
Forza_Juve_1897
Hahahaha pakao za Sarrija na startu, parma napoli fiorentina verona i brescia ja pakla u pičku materinu Škoriću idi liječi se
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi