Ruski huligani "artiljerijom" na španske navijače, preminuo policajac
Foto: Screenshot

"Rat" u Bilbau

Ruski huligani "artiljerijom" na španske navijače, preminuo policajac

Athletic Bilbao i moskovski Spartak trenutno na San Mamesu igraju revanš susret šesnaestine finala Lige Evrope, a iza stanovnika baskijskog grada je burna noć.

Naime, ruski huligani, njih oko 200, su na utakmicu protiv Athletica očigledno stigli s namjerom da se obračunaju sa pristalicama domaće ekipe, ali i organima reda, s obzirom da su u Bilbao došli pripremljeni za sukobe.

Ultrasi Spartaka su stigli u Bilbao naouržani velikim brojem pirotehničkih sredstava, a nije se dugo čekalo da vatromete i ostalu pirotehniku upotrijebe na navijačima Atheltica i baskijskoj policiji.

Sukobi u Bilbau su izgledali zaista stravično zbog pirotehnike koja je u njima korištena, a još uvijek nema tačnih informacija o broju uhapšenih i povrijeđenih. Ipak, španski mediji javljaju da je jedan policajac pretrpio srčani udar tokom žestokih sukoba, te da je preminuo na putu to bolnice.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi