Palermo zainteresovan za Gilardina

Vraća se u Italiju?

Palermo zainteresovan za Gilardina

Nekadašnji italijanski reprezentativac Alberto Gilardino mogao bi u ovom prijelaznom roku potpisati za Palermo.

Kako prenose tamošnji mediji, iskusni član kineskog Guangzhou Evergrandea je izrazio želju da se vrati u Seriju A, a najveći interes za njegovo dovođenje je pokazao Palermo.

"Prijelazni rok je otvoren. Mi tražimo napadača već neko vrijeme i uskoro ćemo vidjeti da li je Gilardino pravi izbor", izjavio je trener Giuseppe Lachini. 

Gilardino je tokom dosadašnje karijere još nastupao za Piacenzu, Hellas Veronu, Parmu, Milan, Fiorentinu, Genou i Bolognu, a bio je i član reprezentacije Italije koja je 2006. godina osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Palerma, Gilardina u svojim redovima želi vidjeti i novi italijanski prvoligaš Carpi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti