Zvijezda Barcelone više ne može da šuti, njegova poruka o Palestini je da se čovjek naježi

Oglasio se na Instagramu

Zvijezda Barcelone više ne može da šuti, njegova poruka o Palestini je da se čovjek naježi

Endin Čaušević

Već nekoliko sedmica traje krvavi okršaj Izraela i Palestine u kojem je stradao veliki broj civila, a nažalost i ogroman broj nedužne djece. O scenama iz Gaze pričaju mnogi, a oglasio se i igrač Barcelone, Joules Kounde, koji nije mogao ostati imun na ono što se dešava narodu u Palestini.

Sukob traje već nekoliko sedmica, a u žestokim napadima vojske Izraela stradao je veliki broj Palestinaca, a nažalost među njima je i ogroman broj djece na šta mnogi u svijetu ne mogu ostati imuni.

Pojedini fudbaleri koji su se oglašavali povodom ovog sukoba i pozivali na mir su čak suspendovani jer su stali na stranu Palestine, a to je uradio i igrač Barcelone, Joules Kounde, što se baš i nije očekivalo.

Francuski reprezentativac iznenadio je jučer sve svojim objavama na Instagramu u vezi onoga što se dešava u Palestini, a očekivano njegova objava našla se u centru pažnje javnosti.

Kounde je pozvao na prestanak sukoba i jasno je stao na stranu Palestinaca i jasno je da ga ne zanima kakvu reakciju će to izazvati jer jednostavno više ne može da šuti.

Oglasi

"Prečesto se palestinske smrti svode na brojke kojima se ne stavlja ni ime ni lice. Prije nego što su umrli, bili su sinovi, kćeri, braća, sestre, majke i očevi, baš kao TI I JA. Imali su želje, težnje, snove, priču", napisao je Kounde.

Image

Prije toga igrač Barcelone je podijelio i objavu koja pokazuje broj djece koji je stradao do tog trenutka u Gazi od napada Izraela.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Image

Koundeova poruka se brzinom svjetlosti proširila društvenim mrežama i mnogi su ga pohvalili što se javno oglasio što mnogi poznati sportisti još uvijek nisu uradili.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1666065968
Svaka čast!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi