Palestinci uzvratili Izraelu raketama, pa Lionel Messi i društvo ipak neće zaigrati u ponedjeljak?

Odgađa se duel u Tel Avivu?

Palestinci uzvratili Izraelu raketama, pa Lionel Messi i društvo ipak neće zaigrati u ponedjeljak?

E. Škorić

Izrael je danas obustavio nastavu u školama na jugu i u središtu zemlje, nakon lansiranja najmanje pedeset projektila koji su aktivirali protivavionske alarme čak i u Tel Avivu.

Ova situacija dovodi u pitanje odigravanje prijateljskog susreta Urugvaja i Argentine, koji bi trebao da se igra u ponedjeljak u izraelskom gradu Tel Avivu.

"Otprilike 50 raketa ispaljeno je iz Pojasa Gaze u Izrael do 7:10 sati. Sustav protuzračne odbrane presreo je oko 20 projektila", navela je vojska Izraela u izjavi.

Do ovog napada došlo je nakon što je Izrael izveo zajedničku obavještajnu operaciju u kojoj je ubijen vođa oružanog krila Islamskog džihada Baha Abu Al-Ata (42). On je ubijen u istočnom dijelu grada Gaza, kao i njegova žena.

U znak odmazde, palestinske militantne skupine ispalile su nekoliko raketa na Izrael iz Pojasa Gaze. Međutim, projektile je presreo izraelski proturaketni sustav Željezna kupola.

Ne tako davno, Argentinski savez je pristao na prijateljsku utakmicu između Argentine i Izraela u Jeruzalemu, u okviru proslave 70. godišnjice stvaranja Države Izrael. Čuvši tu vijest, Palestina je započela intenzivnu kampanju kojom je tražila da se utakmica otkaže, što je na kraju i učinjeno.

Iako sada razlozi drugačiji, čini se da Lionel Messi ponovo neće zaigrati pred očima Izraelaca, ali još uvijek se čekaju zvanične vijesti. Podsjećamo, duel je zakazan za ponedjeljak 18. novembar u 20:15 sati, ali sada je pravo pitanje hoće li se uopće odigrati.

Top Komentari

Đuka
Kakvi crni Palestinci,to ne postoji,to su talibani
0 14
BJB1
Mali đoka,lati se knjige ,bukvara
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi