Pallotta: Igrača kao što je Džeko čekali smo 12 godina

Predsjednik Rome otkriva

Pallotta: Igrača kao što je Džeko čekali smo 12 godina

Edmir Škorić

Predsjednik Rome James Pallotta puno očekuje od našeg Edina Džeke.

Roma je ovog ljeta uložila velike napore da dovede Džeku iz Manchester Cityja i na Olimpicu vjeruju da je bh. reprezentativac pravi izbor, te da bi upravo njegov dolazak mogao da donese dugoočekivanu titulu.

"Visok momak u napadu je nešto što nismo imali 10 do 12 godina. Imali smo sjajne igrače poput Tottija, ali imati ovakvog napadača ipak je nešto drugačije", rekao je Pallotta.

Pallotta vjeruje da će Edin svojim golovima Vučici osigurati naslov, a Roma je dobro počela jer je u tri kola osvojila  sedam bodova,  te je pobijedila i Juventus u derbiju s 2:1. Podsjećamo, upravo je Džeko tada bio strijelac drugog, a Miralem Pjanić prvog gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je posuđen Romi iz Cityja, no italijanski klub će najvjerovatnije za 11 miliona eura da otkupi njegov ugovor na kraju sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.