Roma i Fiorentina upisali pobjede, Džeko zamijenjen

Treće kolo Serije A

Roma i Fiorentina upisali pobjede, Džeko zamijenjen

Završene su prve dvije utakmice današnjeg programa 3. kola Serije A, u kojim su ostvareni očekivani rezultati.

Roma je na gostovanju kod Frosinonea slavila rezultatom 2:0. U ekipi Rudija Garcije nije bilo povrijeđenog Miralema Pjanića, dok je Edin Džeko na terenu proveo 57 minuta, a onda ga je zamijenio Nainggolan.

Naš reprezentativni napadač je u 26. minuti imao idealnu priliku da postigne novi gol u bordo dresu, ali je za malo bio prekratak nakon jednog dobrog centaršuta. Roma je povela u 44. minuti golom Falquea na asistenciju Dignea, a taj rezultat je bio aktuelan sve do samog finiša.


Juan Iturbe je u trećoj minuti sudijske nadoknade pogodio za 2:0, što je bio konačni rezultat utakmice. Roma je ovom pobjedom makar na kratko preuzela prvu poziciju u Serije A, s utakmicom više u odnosu na najveće konkurente.

Drugu utakmicu današnjeg programa u Firenci su odigrali Fiorentina i Genoa. Domaći tim je slavio sa 1:0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Babacar u 60. minuti. Četiri minute nakon toga, Badelj je zbog drugog žutog kartona morao napustiti igru, ali su njegovi saigrači do kraja uspjeli sačuvati stečeno vodstvo i upisati svoju drugu pobjedu u novoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 3. kolo:

Frosinone - Roma 0:2 (Falque 44', Iturbe 90+3')
Fiorentina - Genoa 1:0 (Babacar 60') 



0-1 Iago Falque Fantastic Goal - Frosinone v... by soccerhub365
Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti