Pamtite li Vardyjevo zlatno doba? Na današnji dan je oborio rekord Premiershipa
Vardy je u to vrijeme igrao najbolji fudbal karijere i pokazao kako nikada nije kasno da ostvarite svoje želje.

Postizao golove na 11 mečeva zaredom

Pamtite li Vardyjevo zlatno doba? Na današnji dan je oborio rekord Premiershipa

U ovo vrijeme prije tri godine Jamie Vardy je prolazio kroz najljepši dio karijere, a možda i života.

Sami kraj 2015. godine je donio Vardyju brojne uspomene koje nikada neće zaboraviti. Podsjetimo, njegov Leicester City je u to vrijeme gazio sve pred sobom, a Vardy je bio pravi vođa čete pa je oborio i jedan nevjerovatan rekord.

On se tada upisao u strijelce na čak 11 uzastopnih utakmica Premiershipa (od 29. augusta do 28. novembra) i postao je prvi igrač u historiji kojem je to pošlo za nogom. Pogađao je redom protiv Bournemoutha, Aston Ville, Stoke Cityja, Arsenala, Norwicha, Southamptona, Crystal Palacea, West Bromwich Albiona, Watforda, Newcastrlea i Manchester Uniteda. Baš na današnji dan je postigao gol protiv Uniteda kojim je oboren rekord. Iza sebe je ostavio legendarnog Ruuda van Nisterlooyja koji je držao rekord sa deset mečeva zaredom na kojima je postizao golove.  

Podsjetimo, Leicester se na kraju te sezone okito šampionskom titulom po prvi put u historiji, a Vardy je bio drugi strijelac lige odmah iza Harryja Kanea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vardyju i Leicesteru ovih dana ne ide baš najbolje, a glavni razlog je naravno tragična smrt predsjednika kluba prije nekoliko sedmica. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi