Pantelić održao riječ i donirao krvnu plazmu
EPA

Nakon što se izliječio

Pantelić održao riječ i donirao krvnu plazmu

Marko Pantelić, nekada sjajni fudbaler i ujedno potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije, održao je riječ.

Pantelić, koji je svojevremeno igrao za klubove poput Herthe, Ajaxa i Olympiakosa, odlučio je dati doprinos u liječenju oboljelih od koronavirusa tako što je donirao - krvnu plazmu.

Na taj način je ujedno i održao obećanje koje je dao nakon što se i sam izliječio od koronavirusa, a njegov potez je, naravno, rezultirao brojnim pozitivnim reakcijama.

"Dobro sam, osjećaj je jako lijep kad možeš da pomogneš nekome. U ovom slučaju pomažemo pacijentu koji je obolio, a s druge strane olakšavamo posao medicinskoj službi. Sve ono što kažem to uvijek i ispunim, tu nema priče. Nije me ništa boljelo, nije bilo nikakvih neprijatnosti. Više je problem to iščekivanje, novo testiranje na Covid, nego samo davanje krvne plazme", rekao je Pantelić za RTS.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Inače, svaka krvna plazma izliječenog pacijenta liječi nekog drugog oboljelog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi