Pao otkaz, Valverde sve bliže novom poslu
EPA

Bivši trener Barcelone se vraća

Pao otkaz, Valverde sve bliže novom poslu

Ernesto Valverde nakon šest mjeseci vratit će se trenerskom poslu.

Iskusni strateg je na 'burzi rada' otkako je dobio otkaz u Barceloni, a poslije kratke pauze otvara mu se mogućnost da ponovo radi u LaLigi, tačnije u Valenciji.

Prethodnih dana Valverde i njegov pomoćnik uveliko su pregovarali sa rukovodstvom 'Slijepih miševa', a da sve vodi ka tome da će preuzeti Valencije svjedoči i to što se ovaj klub već razišao sa dosadašnjim strategom Albertom Celadesom.

Bilo je to i za očekivati s obzirom da je Valencia u velikoj krizi poslije pauze, a u klubu vjeruju da je upravo Valverde najbolja opcija da ih vrati na staze stare slave.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valverdeovo ime je iznimno cijenjeno u španskom fudbalu. On je osvojio dvije uzastopne titule sa Barcelonom, uz Kup kralja i Super kup Španije, a prethodno je s velikim uspjehom radio i u Athletic Bilbau i Olympiacosu.

Mediji u Španiji uvjereni su da je samo pitanje dana kada će Valverde biti imenovan za trenera Valencije koja je, podsjetimo, tek na osmoj poziciji u LaLigi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi