PAOK i Spartak odigrali "ljepoticu večeri", Salzburg lako protiv Shkendije

Liga prvaka, 3. pretokolo

PAOK i Spartak odigrali "ljepoticu večeri", Salzburg lako protiv Shkendije

Večerašnjim utakmicama 3. pretkola evropski klubovi su nastavili put prema grupnoj fazi Lige prvaka. Ljepoticu večeri su odigrali fudbaleri PAOK-a iz Soluna i Spartaka iz Moskve.

Grčka ekipa je u sjajnoj atmosferi dočekala vrlo teškog rivala, ali je na kraju uspjela da zabilježi pobjedu iako je gubila sa 2:0. Gosti su poveli u 7. minuti kada je Popov pogodio za 1:0. Samo 10 minuta kasnije bilo je 2:0, a strijelac je bio Promes.

Ipak, od tog trenutka domaći se bude i u 29. minuti dolaze do gola sa penala preko Prijovića. Samo osam minuta kasnije Limnios je izjednačio, a minut prije kraja prvog dijela preokret je kompletirao Pelkas nakon velike greške golmana gostiju.

U drugom dijelu susreta gosti su mogli do izjednačenja jer su u 71. minuti imali penal, ali udarac Promesa je odbranio golman domaćih i nakon toga je lopta pogodila prečku.

U drugom susretu koji je počeo u istom terminu ekipa za koju igraju bh. internacionalci Smail Prevljak i Darko Todorović, Red Bull Salzburg, pobijedila je makedonsku Shkendiju sa 3:0. Strijelci su bili Dabburt dva puta i jednom Samassekou. Prevljak i Todorović nisu ulazili u igru.

U ovim trenucima je u toku susret Celtic - AEK, a trenutni rezultat je 0:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi