Papetov Evian nestao za 45 minuta

Četvrti uzastopni poraz

Papetov Evian nestao za 45 minuta

Večeras je u okviru 20. kola francuske Ligue 2 odigrano osam utakmica, a bivši bh. selektor Safet Sušić ni ovaj put nije imao razloga za slavlje. 

Naime, njegov klub Evian je poražen od Clermonta sa visokih 4:0 i pitanje pobjednika u ovoj utakmici riješeno je već u prvom poluvremenu.

Za prednost Clermonta već u osmoj minuti se pobrinuo Boulaya, da bi četiri minute kasnije vodstvo domaće ekipe uvodstručio Dugimont. Strijelac za 3:0 u 18. minuti bio je Hunou i do kraja poluvremena mrežu je zatresao i Diedhiou.

Gosti su svim silama pokušali ublažiti visoku prednost, a napadi pred golom Clermonta isplatili su se tek u 90. minuti kada je Soares matirao golmana Jeannina za konačnih 4:1 na Gabriel Montpied stadionu. 

Evianu je ovo bio četvrti uzastopni poraz i 15. pozicija na tabeli govori da šanse za povratak u elitni razred francuskog fudbala gotovo i ne postoje. 

Ligue 2, 20. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Clermont - Evian TG 4:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi