Trabzon preskočio Fener i Bešiktaš, petarda Alanyaspora u Denizliju

Turska Super liga, 16. kolo

Trabzon preskočio Fener i Bešiktaš, petarda Alanyaspora u Denizliju

Večerašnjim duelima kompletirano je 16. kolo turskog šampionata. Trabzonspor je slavio sa 0:1 na gostovanju kod Konyaspora, dok je Alanyaspor upisao ubjedljiv trijumf na gostovanju kod Denizlispora - rezultatom 1:5.

Trabzonspor je slavio zahvaljujući golu Sorlotha iz 37. minute, a sa nova tri boda je došao do ukupno 29, preskočio Fenerbahčke i Bešiktaš i zasjeo na treću poziciju na tabeli.

Podsjetimo ovog vikenda je odigran derbi između Fenera i Bešiktaša, a Fenerbahče je na svom terenu slavio sa 3:1. Nakon što je kolo kompletirano Fener je četvrti sa 28 bodova, dok je Bešiktaš peti sa bodom manje. Na prvom mjestu je i dalje Sivasspor koji ima 34 boda, dok četiri boda manje ima drugoplasirani Bašakšehir.

Konyaspor je ostao 15., bod iznas zone ispadanja.

Treba istaći da su Deni Milošević i Amir Hadžiahmetović odigrali po 90 minuta za Konyu, dok je Bajić u igru ušao u 61. minuti. Ipak, ni on nije uspio pomoći svojoj ekipi da izbjegne poraz.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U drugom danas odigranom meču turskog šampionata Alanyaspor je upisao trijumf rezultatom 1:5 na gostovanju kod Denizlispora.

Za goste su redom pogađali Welinton (35', 42'), Djalma (43'), Cisse (78') i Bulut (86'). Jedini gol za domaće je postigao Estupinan u 83. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi