Gomez zatražio raskid ugovora s Atalantom, već se zna gdje će nastaviti karijeru?

Žele ga klubovi iz Milana

Gomez zatražio raskid ugovora s Atalantom, već se zna gdje će nastaviti karijeru?

Endin Čaušević

Alejandro Gomez je čini se završio svoju bajku u Atalanti koju će sigurno pamtiti do kraja života.

Atalanta je jedna od najljepših priča u Evropi u prethodnim sezonama, a Papu Gomez je sigurno zaštitni znak ovog kluba. No, prije nekoliko dana svi su bili u šoku kada su se pojavile vijesti da bi ovaj omaleni fudbaler mogao da napusti klub.

On je ljetos imao nevjerovatnu ponudu iz Saudijske Arabije gdje bi zaradio bogatstvo, ali iz ljubavi prema Atalanti odlučio je da ostane. Ipak, čini se da se sada situacija itekako promijenila i to zbog svađe s trenerom Gian Pierom Gasperinijem.

Gomez je prethodnih nekoliko mečeva ostao na klupi i bilo je jasno da nešto nije u redu. Jučer se i sam oglasio na Instagramu i poručio je da će navijačima reći istinu kada ode i jasno dao do znanja da će očito već u januaru promijeniti klub.

La Gazzetta dello Sport danas je objavila da je Gomez zatražio raskid ugovora kako bi kao slobodan igrač mogao napustiti Atalantu. On ima ugovor do ljeta 2022. godine, ali se nada da će mu klub izaći u susret.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za ovog 32-godišnjeg igrača nema brige jer su već neki klubovi pokazali interes i navodno najvjerovatnije će ostati u Italiji. Kako pišu mediji na Apeninima veliki interes za Gomeza pokazali su Inter i Milan koji su već kontaktirali ovog fudbalera.

Milan vidi Gomeza kao zamjenu za Hakana Calhanoglua koji će vjerovatno napustiti Rossonere, dok Inter želi konačno da dovede pravog veznjaka koji će razigravati ekipu. No, u semu se pita i Atalanta koja će donijeti odluku da li je Gomez na prodaju ili ne, te da li će mu ispuniti želju da raskinu ugovor.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nono
Odma uzet Gomesa umjesto Calhanoglua koji želi ići, desno krilo dovest Tovana i natrag Milenkovića. Skudeto je onda na pjatu !! U ljeto sve investirat u Halanda pa mogu i na ligu prvaka !!
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi