Otkriveni novi detalji kladioničarske afere - FA traži doživotnu zabranu igranja fudbala za Paquetu
FOTO: EPA

Nalazi se u velikim problemima

Otkriveni novi detalji kladioničarske afere - FA traži doživotnu zabranu igranja fudbala za Paquetu

Esmer Oštraković

Novi kladioničarski skandal potresa Englesku, a u centru svega nalazi se reprezentativac Brazila i prvotimac West Ham Uniteda Lucas Paqueta.

Brazilac je predmet istrage zbog navodne uključenosti u opklade vezane za četiri žuta kartona koja je dobio na utakmicama Premiershipa u proteklom periodu.

Optužen je Paqueta da je prekršio dva pravila, a oba se vežu a namjerno dobijanje žutog kartona.

Sporne kartone Paqueta je dobio na utakmicama protiv Bournemoutha, Aston Ville, Leedsa i Leicester Cityja.

Otkriveno je da je baš na tim utakmicama bilo dosta više opklada na broj žutih karotna na ostvru koje se zone ni manje ni više nego Paqueta ostrvo, koje se nalzi u bizini Rio de Janeira.

Oglasi

Bivši igrač Lyona i Milana tvrdi da je nevin, ali predstavnici Engleskog fudbalskog saveza traže doživotnu zabranu igranja fudbala za Paquetu ukoliko se ispostavi da je kriv.

Vladajuće tijelo u Engleskoj vidi ovaj slučaj kao dosta ozbiljniji od onih koji su se desili sa Kynanom Isaacom i Bradley Woodom koji su bili kažnjeni sa šest i deset godina neigranja zbog namjernog dobijanja žutih kartona na utakmici FA kupa.

Navodno je oko 60 uplata bilo na žute kartone na spomenute četiri utakmice, a najniža je iznosila sedam funti, dok je najviša uplata bila 400 funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukupna zarada svih ljudi bila je preko 100 hiljada funti, a Paqueta nije optužen da je sam uplatio novac, nego je dobio upute od svojih prijateja šta da uradi kako bi oni profitirali.

Još uvijek se sakupljaju dodatne informacije iz Brazila, a sve bi trebalo biti jasnije u narednim mjesecima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti