Englezi tvrde da Andy Bara završava još jedan veliki transfer - Rokas Pukštas seli u Englesku?
FOTO: Marko Lukunic/Pixsell

Bio bi to veliki transfer

Englezi tvrde da Andy Bara završava još jedan veliki transfer - Rokas Pukštas seli u Englesku?

Esmer Oštraković

Velike vijesti za mladog igrača Hajduka prenijeli su danas mediji iz Engleske. Radi se o Rokasu Pukštasu koji je zapao za oko zvučnom triu iz Premiershipa.

Naime, od ranije je poznato da je za Pukštasa zainteresovano nekoliko klubova iz Bundeslige, ali sada je otkriveno da su se u trku uljučila i tri kluba iz Engleske.

Radi se o Aston Villi, West Hamu, ali najzvučniji je Arsenal koji navodno ima i najveću želju da ovog mladog fudbalera dovede u svoje redove već ovog ljeta.

Ova vijest stigla je istog dana kada je mladi Pukštas uvršten na širi spisak u-23 selekcije SAD-a za Olimpijske igre.

Nedavno je Pukštas potpisao za menadžersku agenciju čiji je vlasnik agent iz Zagreba Andy bara koji je u posljednje vrijeme uradio neke fenomenalne transfere.

Oglasi

Naravno kao najveći u kojem je posredovao ističe se onaj Joška Gvardiola u Manchester City, a čini se kako će ubrzo u istu ligu prodati i mladog igrača Hajduka.

Trenutno je najveći izlazni transfer Hajduka onaj Luke Vuškovića u Tottenham za nešto više od 13 miliona eura, ali sada Pukštas ozbiljno prijeti da sruši taj rekord.

Jedino je pitanje da li će Hajduk ove sezone napustiti Pušktas ili Niko Sigura, ali jedan od njih gotovo pa sigurno ide, a kako stvari stoje to bi trebao biti Pukštas.

Ovaj mladi fudbaler rošen je u Oklahomi, a neko vrijeme bio je i na probi u Manchester Unitedu.

Potražite više informacija na temu HNL:

Na Poljud je stigao krajem 2020. godine, te je prije dvije godine debitovao za prvu ekipu i jako brzo je postao veoma bitan igrač za Hajduk.

U dresu ovog kluba odigrao je 59 utakmica, te je postigao 11 golova, a kako stvari stoje karijeru će nastaviti u Engleskoj.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi