Parma dvojicu pozitivnih vratila u karantin, ostatak će nastaviti s treninzima

Novi testovi

Parma dvojicu pozitivnih vratila u karantin, ostatak će nastaviti s treninzima

E. Škorić
Teme:

Parma je objavila kako su njena dva igrača u izolaciji nakon što su testirani pozitivno na COVID-19.

Izjava kluba potvrdila je da su svi igrači i osoblje - oko 60 ljudi - obavili i dvostruke briseve i krvne pretrage. Svi testovi su bili negativni, osim dvojice igrača, koji su opet u izolaciji.

„Oboje su bili pozitivni na prvom testu i negativni na drugom koji je obavljen 24 sata kasnije. Sportisti, i u odličnom stanju i bez simptoma, bez obzira na to, odmah su izolirani i klub će ih stalno pratiti", objavila je Parma.

Dok će dvojica neimenovanih zaraženih igrača ostati izolirani, ostatak tima od ponedjeljka kreće s treninzima nakon što je premijer Italije dao večeras zeleno svjetlo za povratak grupnim treninzima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti