Bez obzira na "posebnu" dozvolu, SPAL i Parma ne nastavljaju s treninzima

Čeka se protokol

Bez obzira na "posebnu" dozvolu, SPAL i Parma ne nastavljaju s treninzima

Donedavno se vjerovalo da će ekipama Serije A biti dozvoljen nastavak trenažnog procesa od 4. maja.

Ipak, italijanski premijer je priredio poprilično iznenađenje odlukom da se nastavak treninga od 4. maja dozvoli samo za sportistke koji se bave individualnim sportovima. Tako su fudbaleri ostali na čekanju.

Međutim, jučer je prvi čovjek italijanske regije Emilija-Romanja dao posebnu dozvolu. On je donio odluku da i profesionalni fudbaleri mogu nastaviti s trenažnim procesom, ali uz poštovanje mjera socijalnog distanciranja - dakle, da mogu početi trenirati individualno.

To je značilo da fudbaleri četiri tima Serije A iz pokrajine Emilija-Romanja mogu početi s treniznima. Riječ je o fudbalerima Parme, Bologne, Sassuola i SPAL-a.

Parma je, međutim, prva saopštila da neće početi s treninzima u ponedjeljak (4. maj), a na isti potez se odlučio i SPAL.

"Aktivnosti prvog tima ostaju suspendovane dok se čeka na zdravstveni protokol i pravila za nastavak sportskih takmičenja", stoji u saopštenju SPAL-a.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa druge strane, Bologna navodno namjerava nastaviti trenažni proces naredne sedmice.

Vjeruje se da će s treninzima 4. maja početi i fudbaleri Napolija jer je i pokrajina Kampanija dala zeleno svjetlo za nastavak trenažnog procesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije