Parma se dvoumila, pa ipak odlučila da odmah krene s treninzima

Od ponedjeljka u pogonu

Parma se dvoumila, pa ipak odlučila da odmah krene s treninzima

E. Škorić
Teme:

Nakon Bologne i Sassuola, Parma je treći italijanski tim koji kreće s treninzima.

U Emilija-Romagna regiji na sjeveru Italije dozvoljeno je trenirane već od 4. maja sportskim timovima. Sassuolo se odmah izjasnio da od ponedjeljka kreće s treninzima, Bologna od utorka.

Parma i SPAL nisu bili najsigurniji u odluku da krenu odmah s treninzima, no iz Parme su večeras objavili da već od ponedjeljka startaju s pripremama za nastavak sezone koja je prekinuta sredinom marta zbog pandemije koronavirusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Većina klubova u Seriji A inače mora čekati na 18. maj kako bi ispoštovala odluku tamošnje Vlade i krenula s punim treninzima.

Naravno svi moraju da prođu protokole i testiranja i da poštuju razne mjere koje su uvedene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti