Parma konačno predstavila pojačanje iz Atletico Madrida
(Foto: Parma) Mladi ofanzivac je stigao u Parmu na 18-mjesečnu posudbu

"Volim igrati poziciju desetke"

Parma konačno predstavila pojačanje iz Atletico Madrida

Teme:

Parma igra sasvim solidno u svojoj povratničkoj sezoni Serije A, pa ne bi trebala imala problema da izbori opstanak u italijanskoj eliti. 

U budućnosti će "Ducali" imati pomoć i mladog Nicolasa Schiappacasse koji je ove zime stigao na Enio Tardinni iz Atletico Madrida.

Omladinska zvijezda Atletica je u Parmu stigla na 18-mjesečnu posudbu, a iako je transfer realizovan posljednjeg dana prelaznog roka, 20-godišnji Schiappacasse je tek danas zvanično predstavljen.

Ovaj 20-godišnji ofanzivac je već zadužio desetku u Parmi, a riječ je o fudbaleru koji je u omladinski pogon Atletica stigao 2016. godine i koji je igrajući za omladisnke selekcije svog rodnog Urugvaja već postigao 32 gola.

"Znam za Parmu i njenu pobjedničku historiju... Nisam dva puta razmišljao kada je sam dobio ovu priliku. Pratim italijanski fudbal od djetinjstva, tako da nisam puno razmišljao... Sretan sam što sam došao u ovaj klub. Parma je veliki korak u mojoj karijeri, a Serija A je jako uzbudljivo takmičenje... Voljan sam učiniti sve za napredak. Volim igrati na poziciji desetke, a jedna od mojih vrlina je i brzina. Ne smate mi igrati ni po krilu", istakao je na svom zvaničnom predstavljanju mladi Schiappacasse.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Nicolas Schiappacasse je prvi dio sezone igrao za drugi tim Atletico Madrida u Segundi, te je upisao 13 nastupa (1 gol i 1 asistencija).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi