Parma se oglasila nakon optužbi za namještanje utakmica

NIšta od Serije A?

Parma se oglasila nakon optužbi za namještanje utakmica

Endin Čaušević
Teme:

U Parmi su jutros ostali u šoku nakon što je Fudbalski savez Italije potvrdio da se istražuje utakmica ovog kluba u posljednjem kolu Serije B zbog sumnji da je namještena.

Parma je uspjela da izbori povratak u Seriju A pobjedom protiv Spezije od 2:0, ali je ovaj meč ponovo došao u centar pažnje zbog sumnji da je namješten. FS Italije je potvrdio da ima nekoliko sumnjivih detalja s tog meča i da će Parma ostati bez ulaska u društvo najboljih ukoliko se ispostavio da je meč namješten.

Ipak, iz Parme su se ekspresno oglasili i poručili da su sigurni da će istraga pokazati da je sve bilo čisto. Iz ovog kluba su poručili da im smeta to što niko ne pokazuje dovoljno poštovanja prema njima i činjenici da su se za tri godine uspjeli vratiti čak iz Serije D.

"Način na koji se sve ovo radi nas boli jer se pokazuje nikakvo poštovajnje. Mi ne želimo da smetamo onima koji vrše istragu, ali morali smo se oglasiti. Vjerujemo da će se pokazati na kraju da je sve bilo čisto jer je to jedina istina. To je samo uobičajen postupak zbog takvih rezultata u posljednjem kolu i mi to poštujemo. Cilj nam je samo da se u medijima ne prenose pogrešne informacije", poručili su iz Parme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti