Šok na Apeninima: Parma ostaje bez plasmana u Seriju A?

Sumnja se da namještanje rezultata

Šok na Apeninima: Parma ostaje bez plasmana u Seriju A?

Endin Čaušević
Teme:

Parma je uspjela ostvariti nevjerovatan uspjeh povratkom u Seriju A nakon što je prije nekoliko godina ovaj klub izbačen čak u Seriju D.

Legendarni italijanski klub uspio je za svega tri godine uspio da napravi nevjerovatan poduhvat i vrati se u Seriju A gdje i pripada. Navijači i igrači Parme su znali proslaviti ovaj uspjeh, no čini se da još uvijek nije sve gotovo što se tiče povratka kluba u društvo najboljih.

Prema pisanju italijanskih medija Parma se nalazi pod istragom zbog utakmice posljednjeg kola Serije B. U tom meču Parma je savladala Speziju i tako izborila mjesto koje ih vodi u viši rang, dok se Frosinone morao zadovoljiti samo odlaskom u doigravanje.

Ipak, čini se da stvari još uvijek nisu gotove za Parmu jer se sumnja da je meč protiv Spezije namješten. Kod rezulata 1:0 za Parmu protivnički tim je imao penal, ali je nekadašnji napadač Parme, Alberto Gilardino, promašio. Detalji istrage bit će poznati za nekoliko sedmica, ali su iz Fudbalskog saveza Italije najavili žestoke kazne ukoliko se ispostavi da je ovaj meč namješten.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako se činilo da je to standardna procedura na kraju sezone na kraju se ispostavilo da je pronađeno nekoliko sumnjivih detalja s ovog meča zbog čega su iz FS Italije odlučili da pokrenu zvaničnu istragu.

Top Komentari

Sanel Orucevic
Serete kakvo namjestanje Parma zasluzeno u seriji A
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti