Parma srušila Torino u sjajnom meču na Ennio Tardiniju

Serija A

Parma srušila Torino u sjajnom meču na Ennio Tardiniju

E. Škorić

U posljednjem meču šestog kola italijanske Serije A sastali su se Parma i Torino, a domaćin je slavio s 3:2.

Nakon samo 12 minuta vidjeli smo dva gola, a u narednih 30-ak minuta pregršt uzbuđenja, penale, isključenje, četiri žuta kartona...

Kulusevski je već u drugoj minuti postigao vodeći gol za Parmu, no Ansaldi u 12. minuti donosi Bikovima izjednačenje.

U 31. minuti Bremer je skrivio penal, dobio drugi žuti odnosno crveni karton, ali Gervinho ne koristi priliku da s penala Parmi donese novo vodstvo.

Dosuđen je u 43. minuti još jedan penal, ovaj put za Torino, a Belotti je za razliku od Gervinha bio precizan. Ubrzo nakon toga novi pogodak, pošto je Cornelius matirao Sirigua za 2:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je i u nastavku bilo uzbuđenja, veliki broj prilika, postignut je samo jedan gol. Parma je u 88. došla do tri boda, a zabio je Inglese. Torino je osmi s devet bodova, Parma deveta s istim brojem bodova.

Parma narednog vikenda gostuje u Ferrari kod SPAL-a, Torino dočekuje Napoli u jednom od zanimljivijih mečeva kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi