Parma želi pojačanje iz Manchester Uniteda

Darmian se vraća u Italiju?

Parma želi pojačanje iz Manchester Uniteda

Parma je za novu sezonu Serije A već dovela nekoliko pojačanja, ali sada radi na dolasku jednog zaista velikog.

Mogao bi to, prema nekim špekulacijama, biti fudbaler Manchester Uniteda Matteo Darmian.

Ovaj 29-godišnji defanzivac se već povezivao sa nekolicinom italijanskih klubova poput Juventusa, Intera i Rome, ali je cifra od 10 miliona eura, koliko navodno United traži za njegov transer, odbila sve zainteresovane.

Danas je međutim nekoliko britanskih medija prenijelo tvrdnje da je "nepoznati klub" kontaktirao Manchester United zbog mogućeg transfera Mattea Darmiana, a navodno su Crveni đavoli spremni pustiti svog defanzivca na posudbu.

Prema tvrdnjama Nicola Schira, "transfer eksperta" Gazzette dello Sport, riječ je o Parmi.

Navodno su Darmianovi predstavnici imali "pozitivne kontakte" sa čelnicima Parme, te će se na njegovom transferu nastaviti raditi do karaja prelaznog roka u Italiji - 2. septembra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Matteo Darmian je u United stigao 2015. godine iz Torina, za 18 miliona eura, a sada ostaje da se vidi da li će se vratiti u domovinu ovog ljeta.

Njegov ugovor sa Manchester Unitedom važi do kraja juna naredne godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi