Parmin novi dres budi nostalgiju

Kao nekad

Parmin novi dres budi nostalgiju

Edmir Škorić
Teme:

Parma se vratila u Seriju A, bilo je govora o namještanju mečeva, no bez obzira na sve na Tardiniju će se igrati ozbiljan nogomet.

Opet će gostovati Juve, Lazio, Roma, Milan, Inter... Kao nekada će navijači ovog simpatičnog kluba uživati u najkvalitetnijem nogometu.

Svojevremeno su dres Parme nosile ikone poput Buffona, Crespa, Thurama ili Cannavara, a vodstvo kluba odlučilo je da za novu sezonu aktualizira dresove iz sezone 1998/99, kada je ovaj klub bio na vrhuncu.

Nakon što su iz Serije D kroz nekoliko godina došli u Seriju A, u Parmi su odlučili da vrate dresove sa žutim i plavim prugama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navijači se nadaju da će sa starim dizajnom dresova Parma ponovo biti ona stara i da će na Tardiniju padati velikani. Sezona pred nama će to nam dati odgovore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti