Parolo sjajnim golom srušio Napoli
Foto: EPA

Pobjeda Parme

Parolo sjajnim golom srušio Napoli

Midhat Šljivak

Fudbaleri Parme savladali su večeras na svom Ennio Tardini stadionu ekipu Napolija s 1:0 u susretu 32. kola italijanske Serie A.

Prvo poluvrijeme ovog susreta nije donijelo velika uzbuđenja. Oba tima su pružila izuzetno siromašnu partiju, pa tako rezultat 0:0 nakon prvih 45 minuta susreta i na treba da čudi.

Mnogo bolja igra viđena je u drugom poluvremenu. Nakon 10  minuta igre u nastavku Parma je došla do vodstva. Cassani je prošao po desnoj strani, te je na vrhu kaznenog prostora pronašao Marca Parola, koji fantastičnim udarcem matira Reinu za prednost domaćeg tima od 1:0.

Veoma nervozni su bili igrači Napolija nakon primljenog gola. Preuzeli su inicijativu na sredini terena, stvarali su šanse, ali lopta nije htjela u gol. Insigne je ima dva odlična pokušaja, ali gosti iz Napulja nisu imali ni sreće.

Na kraju je Parma stigla do pobjede u ovom susretu, te će do kraja sezone i dalje voditi borbu za plasman u Evropsku ligu.

Serie A, 32. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Parma - Napoli 1:0 (Parolo 55')


Parolo Goal ~ Parma VS Napoli 1-0 ~ 06/04/14 by All_Goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.