Potencijalni Ljiljan otvorio Partizanovu paljbu u Subotici
FOTO: EPA

Novi trijumf beogradskog tima

Potencijalni Ljiljan otvorio Partizanovu paljbu u Subotici

H. Zilić

U 12. kolu Super lige Srbije Partizan je gostovao kod Spartaka u Subotici i to je za lidera bila jedna vrlo teška noć, ali na kraju mogu odahnuti prije svega zahvaljujući sjajnom finišu utakmice.

Spartak se pokazao kao tvrd orah na svom terenu, nije dozvoljavao gostima puno lepršave igre koji su u ovaj duel ušli kao favoriti na papiru.

U prvom poluvremenu Partizan je uputio svega tri udarca prema golu domaćina, Spartak je zaprijetio dva puta, što dovoljno govori koliko je utakmica bila tvrda i borbena.

U drugom poluvremenu Partizan je dao veći gas, više je imao konkretnijih akcija, a u 61. minuti uzbuđenje pred golom domaćina.

Ilić je pogodio za 0:1, ali nakon pregledavanja VAR-a, ustanovljeno je da je fudbaler Partizana igrao rukom, tako da nije bilo ništa od gola.

Oglasi

U 70. minuti ipak slavlje za goste iz Beograda i lidera na tabeli. Loptu je uzeo potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Svetozar Marković i pogodio za 0:1 to je bila prva golčina za slavlje fudbalera i navijača beogradskog kluba.

Fudbaler kojeg prati selektor Bosne i Hercegovine Savo Milošević otvorio je paljbu Partizana u Subotici.

Domaćine su "nokautrali" Zahid i Saldanha za četiri minute. Prvo je Zahid u 77. minuti pogodio za 0:2, a da bi Saldanha u 81. pogodio za 0:3 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Partizan je lider na tabeli sa 28 bodova iz deset odigranih utakmica, što je sedam više od Crvene zvezde, ali i meč više.

Saprtak Subotica je na osmoj poziciji, a u 11 odigranih utakmica osvojili su 15 bodova.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Joj sto se blamirate ljudi to nigde u svetu nema. 30 godina zmajevi i onda odjednom naki ljiljani postanu bez ikakve najavr da promena dolazi samo eto ovde novinarima padne na pamet ajmo sad da ih zovemo ljiljani uskoro tulipi ruzmarin i ruza
0 2
Amaru
Sta im tepate hebali vas klocevi nasi, zmajici, zmajevi i sad ljiljani...prosjecni igraci i amateri sa nimalo obraza kao i vi novinari...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi