Partizan i Zvezda podijelili bodove, navijački neredi zasjenili fudbal

Vječiti derbi u Humskoj završen bez pobjednika

Partizan i Zvezda podijelili bodove, navijački neredi zasjenili fudbal

Partizan je na stadionu u Humskoj, u zadnjoj utakmici jesenjeg dijela srbijanske Super lige, dočekao vječite rivale, Crvenu zvezdu. Na golove se čekalo do drugog poluvremena, a na kraju je veliki derbi završen neriješenim rezultatom, 1:1.

Iako je Crvena zvezda nešto ofanzivnije ušla u susret, u prvih 15-ak minuta na terenu nije viđeno gotovo ništa vrijedno pomena.

Prva prava prilika je viđena u 30. minuti kada je Crvena zvezda zamalo došla do prednosti. Kanga je odlično ubacio, Pešić natrčao, ali Stojković nevjerovatnom odbranom spašava svoj gol.

Nakon šanse Pešića fokus se prebacio na tribine, s obzirom da se terenu nije dešavalo ništa, dok je na južnoj tribini došlo do žestokog obračuna među navijačima.

Prvo poluvrijeme je "zatvoreno" prilikom za Partizan, ali je Ožegovićev šut iz 45. minute odbranio Brojan, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Prvu veću priliku u nastavku je imala Zvezda kada je Kanga solidno šutirao u 56. minuti, ali je lopta otišla pored gola.

Domaći šest minuta kasnije stižu do vodstva. Savić ruši Ožegovića u svom kaznenom prostoru, sudija pokazuje na bijelu tačku, a Soumah realizuje najstrožiju kaznu za vodstvo Partizana od 1:0.

Ubrzo nakon gola Partizana, gosti su mogli do izjednačenja, ali je opet Stojković bio uspješniji od Pešića.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U 69. minuti Partizan je mogao do 2:0, ali je Borjan odlično odbranio šut Pantića.

Crvena zvezda u finišu uspijeva krunisati terensku incijativu golom. Igrala se 84. minuta kada je lopta nakon kornera došla do Boakyea, koji šutira u donji lijevi ugao Stojkovićevog gola i pogađa za, ispostavit će se, konačnih 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi