Partizan na Marakani srušio Zvezdu u fenomenalnom derbiju
FOTO: kurir.rs

Vječiti derbi pripao Partizanu

Partizan na Marakani srušio Zvezdu u fenomenalnom derbiju

E. Čaušević

Fudbaleri Partizana ostvarili su pobjedu danas na Marakani u velikom derbiju protiv Crvene zvezde u okviru prvog kola Lige za prvaka Srbije.

Partizan je danas u fantastičnoj utakmici slavio sa 3:1 kao gost protiv ljutog rivala. Gosti iz Humske do prednosti su stigli u 21. minuti utakmice kada je fenomenalan gol iz slobodnog udarca postigao Leonardo. Do kraja prvog dijela igralo se dosta otvoreno, te su obje ekipe imale dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao.

Ipak, Zvezda je nakon tri minute u drugom poluvremenu uspjela da izjednači na 1:1. Nakon sjajne akcije u petercu gostiju našao se Boakye koji je neometan poslao loptu u mrežu Partizana za erupciju oduševljenja domaćih navijača. Iako se očekivalo da Zvezda krene po preokret, na kraju je Partizan riješio meč u svoju korist.

U 68. minuti Tawamba je iskoristio konfuziju u kaznenom prostiru Zvezde i pogodio je za 1:2. U samom finišu utakmice Partizan je sve riješio. Gosti su odigrali fenomenalnu akciju, a svoj drugi gol postigao je Leonardo koji je tako postavio konačnih 1:3.

Zvezda je i dalje prva na tabeli srbijanske Lige za prvaka sa 40 bodova, ali sada i drugoplasirani Partizan ima isto toliko bodova. Druga je Vojvodina koja ima devet bodova manje.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Liga za prvaka Srbije, 1. kolo:

Crvena zvezda - Partizan 1:3


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi