Užas u Beogradu: Prvo sačekuša, a zatim batine i bolnica kao uspomena navijačima Sheriffa

Navijački neredi u Beogradu

Užas u Beogradu: Prvo sačekuša, a zatim batine i bolnica kao uspomena navijačima Sheriffa

E. Oštraković

Večeras će u Beogradu biti odigrana revanš utakmica šesnaestine finala Konferencijske lige između Partizana i Sheriffa, a uoči utakmice viđene su jako ružne scene na ulicama ovog grada.

Naime, na ulicama Beograda desili su se navijački neredi, a deblji kraj izvukla je skupina gostujućih navijača iz Moldavije.

U blizini stadiona "Rajko Mitić", sinoć oko 21 sat više huligana pretuklo je četiri simpatizera Sheriffa koji su bili na ulici bez obilježja.

Mediji iz Srbije tvrde da su ih huligani presreli na parkingu na izlazu iz jednog marketa, a zatim su ih pretukli.

Dvojica navijača Sheriffa su prebačena u bolnicu, te im je tokom noći ukazviana ljekarska pomoć, a zatim su pušteni na kućno liječenje.

Oglasi

Još uvijek nije poznato da li su "sačekušu" napravili navijači Partizana ili Crvene zvezde, te to tek treba da bude utvrđeno.

Jeda dio medija u Srbiji piše da je za napad odgovorna navijačka skupina Grobara, dok drugi tvrde da se radi o Delijama.

Snimci svih nadzornih kamera su pregledani i navodno postoje indicije ko su ljudi koji su izazvali tuču, a za njima se trenutno traga.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U istragu su uključene i pripadnici javnog reda i mira koji imaju više iskustva s navijačkim grupama.

Podsjetimo, revanš meč između Partizana i Sheriffa zakazan je večeras za 18:45, a Partizan nakon prve utakmice ima prednost od 1:0.

Promo

Top Komentari

Drakula
BRAVO GROBARI.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi