Partizan odbio višemilionsku ponudu za svog napadača

Odlična cifra za balkanske uslove

Partizan odbio višemilionsku ponudu za svog napadača

S. Grebović

Trener crno-bijelih Savo Milošević, još je ljetos obećao kako Partizan neće pustiti nigerijskog napadača za manje od osam miliona eura, čega se za sada pridržava.

Na adresu kluba iz Humske stigla je i više nego dobra ponuda i to od francuskog velikana Lyona vrijedna šest miliona eura. To je više nego tri puta veća suma od one koju crno-bijeli treba da plate Romi da bi otkupili najboljeg strijelca ekipe ove sezone.

Međutim, ta ponuda nije zadovoljila apetite čelnih ljudi kluba.

Kako sada stvari stoje, dovođenje Umara Sadiqa će biti jedan od najboljih poslova Partizana u poslednjih desetak godina, jer je napadač koji je otpisan u Romi i koji nigdje drugo nije mogao da dobije šansu, naprosto eksplodirao u crno-bijelom dresu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U jesenjoj polusezoni Nigerijac je postigao 16 golova, dok je 12 puta asistirao na 30 odigranih utakmica.

Kada se sve to sabere i stavi na vagu, onda 1.600.000 eura, koliko će crno-bijele koštati otkup njegovog ugovora, zvuči zaista kao sitnica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi