Partizan ostvario prvu proljetnu pobjedu u prvenstvu

Super liga Srbije

Partizan ostvario prvu proljetnu pobjedu u prvenstvu

D. Vejo

U okviru 25. kola Super lige Srbije fudbaleri Partizana bili su bolji na gostovanju u Nišu od tamošnjeg Radničkog rezultatom 0:1 (0:0). Ovo je drugi put u pet dana kako svoja koplja ukrštaju ova dva tima, te druga pobjeda tima iz Humske.

Izabranicima Milana Rastavca još nije prošao bol od poraza u Kup utakmici na JNA, a već danas su izgubili od istog protivnika. U glavnoj ulozi bio je najiskusniji član crno-bijele ekspedicije Saša Ilić koji je u 60. minuti meča na asistenciju Mihajlovića matirao golmana crvenih.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji gostujućeg tima. Najviše je prijetio Alen Stevanović koji je nekoliko puta pokušao dalekometnim udarcima da savlada Jovanovića, ali nije uspio. Na odmor se otišlo bez pogodaka.

Nastavak meča donio je sasvim drugi scenario. Ponovo prijete puleni Ivana Tomića, ali ovoga puta mnogo jače nego tokom prvih 45 minuta. Lavovska borba vodila se na sredini terena. To potvrđuje i činjenica da je samo tokom drugog dijela meča podijeljeno šest žutih kartona.

Ipak 60. minut bio je presudan. Kapiten Partizana Saša Ilić najbolje se snalazi u šesnaestercu protivnika te snažnim udarcem probija zgusnutu odbranu i postiže pogodak čime utišava domaće navijače na Čairu. Do kraja nije bilo većih uzbuđenja pa je meč završen minimalnim rezultatom.

Ovo je bila prva pobjeda crno-bijelih u ligi od kada je počeo proljetni dio šampionata. U narednom kolu Partizan dočekuje Voždovac, dok Radnički ide u goste Jagodini.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi