UEFA donijela odluku: Partizan sada definitivno zna svog rivala u play-offu

Konferencijska liga

UEFA donijela odluku: Partizan sada definitivno zna svog rivala u play-offu

Edmir Škorić

Levski iz Sofije žalio se zbog sporne situacije u završnici utakmice protiv Hamruna, ali je UEFA odbila zahtjev Bugara da se Maltežane izbaci iz takmičenja.

Hamrun, koji je prethodno izbacio Velež iz Mostara, napravio je novu sezonu u trećem pretkolu, te je izbacio Levski nakon produžetaka u Sofiji.

Bugari su tražili od UEFA-e da izbaci Hamrun jer je edan igrač Maltežana kod izvođenja centra prešao na suprotnu polovicu terena, ali vapaji Levskog bili su uzaludni.

Bugarski novinar Metodi Shumanov je na Twitteru objavio da je klub Levski uvidio grešku sudije Istvana Kovacsa, koji nije primijetio da je jedan od igrača Hamruna ušao na polovicu Levskog prije nego su njegovi saigrači nastavili igru nakon primljenog gola.

"Želimo da informišemo javnost da smo dobili saopštenje UEFA i da žalba Levskog nije uvažena. To znači da će naš tim da igra protiv Partizana u Srbiji 18. avgusta", navodi Hamrun.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Partizan i Hamrun igraju u Beogradu u četvrtak prvi meč play-offa, a revanš je na programu sedam dana kasnije.

Hamrun je prije Levskog izbacio Velež i armenski Alashkert, dok je Partizan ispao u pretkolu Evropske lige od AEK Larnace i sada ima realnu šansu da izbori grupnu fazu trećeg po redu UEFA-inog takmičenja.

Top Komentari

Taetaiwo
Cuj napravio je sezonu pa molim vas obracajte malo vise paznje kad objavljujete stvarno sramota na svakom trecem postu neka je greska
7 0
Mostarac94
Kako smo mi gospodski izgubili i cao, a ovi traze dlaku u jajetu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi