Partizan večeras izlazi na teren Marakane, igrači će imati posebna obilježja
Partizan se žali na suđenje (Foto: Marko Metlaš MN Press / AFP)

Protest protiv FSS

Partizan večeras izlazi na teren Marakane, igrači će imati posebna obilježja

Midhat Šljivak

Crvena zvezda večeras će od 19 sati na stadionu Rajko Mitić ugostiti najvećeg rivala Partizan u duelu polufinala Kupa Srbije, a pred ovaj meč gostujući tim je odlučio javno iskazati protest protiv sudija i Fudbalskog saveza Srbije.

FK Partizan već godinama unazad je nezadovoljan onim što se dešava u srpskom fudbalu. Crno-bijeli su uvjereni da vladajuća stranka na čelu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem maksimalno gura njihovog najvećeg rivala Crvenu zvezdu i da je Fudbalski savez Srbije zbog toga pod velikim utjecajem.

Vapaji Crno-bijelih proteklih godina su bili uzaludni, brojna saopštenja također, a nakon posljednjeg prvenstvenog duela koji je odigran u subotu i kojeg je Crvena zvezda dobila nakon sumnjivih odluka sudije Pavla Ilića, Partizan je još jednom odlučio reagovati.

Govorilo se čak i o bojkotu utakmice. Ipak, rukovodstvo kluba je zbog navijača odlučilo da se pojavi na terenu, gdje će ipak istrčati uz poruku na majicama.

"Neki ljudi nikada neće saznati kako je lijepo zaspati mirne duše i čistog obraza", pisat će na majicama u kojima će se pojaviti fudbaleri Partizana na današnjem derbiju.

Poruka je naravno posvećena Fudbalskom savezu Srbije na čiji rad su i drugi klubovi tokom sezone imali ogromne zamjerke.

Oglasi

Majica u kojoj će igrači Partizana izaći na teren (Foto: Telegraf)

Međutim, aposlutno nikakvih promjena nema. Uzalud su sva saopštenja i pitanje je samo kada će se desiti neki novi skandal na srpskim terenima.

Natcho je bio spreman otići s terena

Nakon što je Crvena zvezda u nadoknadi savladala Partizan s 3:2 i tako došla na korak od novog naslova prvaka, fudbaler Partizana Natcho Bibars je imao zanimljivo izlaganje.

Nezadovoljan suđenjem Pavla Ilića, sudije koji je u Kragujevcu član navijačke skupine Delije, on je odlučio javno istupiti.

"Danas je samo jedan čovjek pobijedio. Sramota je ovo što se dogodilo danas. Ovo je druga utakmica da igraju s 12 igrača. Ako se uskoro neko ne probudi, mi ćemo reći istinu."

"Ovo je druga utakmica na kojoj on pravi svoj šou. Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana su glavni akteri, a ne on. Dovode istog sudiju, nevjerovatno šta je uradio danas."

Oglasi

"Nevjerovatno. Nije htio da pogleda VAR je je znao da je pogriješio. Ovdje sam pet godina i niko ne priča o problemima. Svi govore sve je u redu, ali dosta je više. Borbimo se za klub i navijače, onda dođu sudije i ukradu nam sve."

"Navijači su u pravu, trebali smo izaći van terena. Ovo je previše", poručio je Nathco.

Vidjet ćemo šta će se večeras u Beogradu dešavati, ali nema dileme da će biti dosta zanimljivo u najvećem derbiju srpskog fudbala.

Suđenje će sigurno biti u prvom planu. Ako nešto krene krivo, mogli bismo svjedočiti i nekom skandalu.

Top Komentari

Hanibal
Ne pisite o klubovima koji odhranjuju nove nacionaliste na svojim tribinama. Njima bi prilicniji naziv bio FK Cetnik
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti