Partizan izlazi na teren u srijedu, ali moglo bi se desiti nešto dosad neviđeno u Srbiji
Crno-bijeli će se ipak naći na terenu (Foto: EPA)

Izrazit će protest, čeka se odluka i kakav

Partizan izlazi na teren u srijedu, ali moglo bi se desiti nešto dosad neviđeno u Srbiji

Midhat Šljivak

Rukovodstvo FK Partizan odlučilo je da će crno-bijeli ipak izaći na teren protiv Crvene zvezde u duelu polufinala Kupa Srbije koji se igra sutra na stadionu Rajko Mitić u Beogradu.

FK Partizan izrevoltiran sudijskim odlukama Pavla Ilića na 173. vječitom derbiju odigranom u subotu najavio je mogućnost bojkota derbija koji se sutra (srijeda) igra u polufinalu Kupa Srbije.

Ipak, rukovodstvo crno-bijelih odlučilo je da će tim ipak izaći na teren, no najavili da će na svoj način iskazati određeni protest.

"Upravni odbor donio je odluku da FK nastupi na sutrašnjoj utakmici polufinala Kupa Srbije", navodi se u saopštenju beogradskog kluba i nastavlja se:

"Iako nezadovoljni stanjem u domaćem fudbalu, gdje naš klub ima neravnopravan tretman od strane FSS i sudijske organizacije, iz obaveze prema igračima, navijačima, historiji kluba i takmičenju, donijeta je odluka o odigravanju utakmice.

Potom su se u Partizanu ponovo posvetili sudiji Pavlu Iliću koji je upropastio prvenstveni derbi.

Oglasi

"Sportska javnost je u kratkom periodu mogla da posvjedoči sramnom tretmanu kluba i naših igrača od strane sudije Pavla Ilića, koji je bestidno i po nalogu režirao rezultate posljednja dva 'vječita derbija'.

Za sudijskog diletanta Ilića (u rodnom Kragujevcu poznatog kao osvjedočenog "zvezdaša", o čemu postoje i fotografije dotičnog u majici sa obilježjima tog kluba), jedini cilj u dvije utakmice bio je ne dozvoliti nadmetanje aktera po pravilima fudbalske igre, već samo i jedino onemogućiti igrače Partizana da trijumfuju!

Sudija Ilić, koji je poslat po nalogu FSS i predsjednika sudijske organizacije, da svojim sramnim suđenjem kreira krajnji rezultat u korist jednog tima, uz vrijeđanje, bahaćenje i odsustvo obraza i morala, nikada više ne bi smio da bude akter najveće utakmice koju srpski fudbal ima.

FK Partizan će zbog sveukupnog tretmana kluba u organima FSS, na sutrašnjoj utakmici iskazati revolt i protest na poseban način i zahtjevati da se odnos prema našem klubu hitno promijeni, u skladu sa značajem koji FK Partizan ima za srpski fudbal", saopšteno je iz beogradskog kluba.

Oglasi

Derbi Crvena zvezda - Partizan igra se od 19 sati, a glavni sudija je Miloš Milovanović.

Vidjet ćemo kakav će vid protesta napraviti u Partizanu. Spominje se mogućnost da se, kao u nedavnom slučaju Fenerbahčea, na teren izađe s omladincima.

FSS: "Pavle Ilić odsudio meč bez greške"

Fudbalski savez Srbije saopštio je danas kako je Pavle Ilić subotnji vječiti derbi odsudio bez greške.

Posmatrač suđenja Dejan Andrejić nije pronašao nijednu zamjerku na suđenje Pavla Ilića, te je saopštio da je svaka odluka koju je donio ispravna.

Iz Partizana su se bunili da je Ndiaye napravio prekršaj nad Svetozarom Markovićem kod izjednačujućeg gola, te da penal u devetoj minuti nadoknade nije postojao.

Ipak, Andrejić je saopštio kako su obje odluke ispravne, ali Ilić ipak nije dobio maksimalnu ocjenu.

Andrejić mu je smanjio ocjenu zbog slabe kontrole utakmice, no to je zaista nebitna činjenica u ovom trenutku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti