Beograd podijeljen na dva dijela, Mitrović odlučio da opameti Srbe: "Nemam osjećanja prema..."

Sjajni napadač objasnio kako stoje stvari

Beograd podijeljen na dva dijela, Mitrović odlučio da opameti Srbe: "Nemam osjećanja prema..."

Admin Čaušević

Drugi derbi u nekoliko dana igraju Crvena zvezda i Partizan. Ovaj put u pitanju je polufinale Kupa Srbije i duel na stadionu Rajko Mitić počinje u 19 sati. Kao i obično na dan utakmice Beograd se dijeli na dva dijela. 

Posljednjih godina mnogo više razloga za zadovoljstvo ima Crvena zvezda koja i u večerašnji duel ulazi kao favorit, međutim Partizan je pokazao da se može suprostaviti ljutom rivalu.

Kada se igraju beogradski derbiji onda je prijestolnica kao i manje više cijela Srbija podijeljena na dva dijela i vrlo često zna doći do navijačkih okršaja i nemilih scena.

To rivalstvo se zna prenijeti i na reprezentaciju Srbije pa se u zavisnosti od "crno-bele" ili crveno-bele" prošlosti pojedini igrači suočavaju sa kritikama.

Aleksandar Mitrović, uzdanica Orlova je na tu temu govorio gostujući u podcastu "Wish&Go" uz poruku da za njega kad igra Srbija ne postoji ni sjeverna ni južna tribina.

"Nikad nisam krio da sam veliki navijač Partizana, navijam i volim Partizan, moja porodica navija za Partizan, kum mi je okorjeli Zvezdaš, poštujem Zvezdu, ali nemam osjećaja i emocija prema tom klubu."

Oglasi

"Meni je fudbal strat i emocija... Ali kad i gram za Srbiju nema Zvezda, Partizan... Znao sam dati gol za Srbiju i odem ispred sjeverne tribine i Partizanovci mi počnu govoriti što sam to uradio..."

"Ja, bre, igram za Srbiju, za mene nema sjever ili jug, to su moji navijači", završio je Mitrović.

Srbija nije jedina zemlja gdje se klupsko rivalstvo zna odraziti i na tribine tokom reprezentativnih mečeva, a sada je Mitrović na neki način opametio Srbe s porukom da je nacionalni tim na prvom mjestu, pa tek onda klubovi.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Napadač Al Hilala je trenutno povrijeđen te je prethodnog vikenda bio na 173. derbiju kojeg je Zvezda dobila sa 3:2 uz dosta kontroverzi.

Iako je bilo niz sudijskih propusta arbitra Pavla Ilića, zbog čega je Partizan prijetio i neodigravanjem polufinala Kupa, zanimljivo da je mladi arbitar dobio prolaznu ocjenu za suđenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti