Partizan slavio protiv Voždovca

Super liga Srbije

Partizan slavio protiv Voždovca

D. Vejo

U okviru 26. kola Super lige Srbije, fudbaleri Partizana su na svom terenu bili bolji od Voždovca rezultatom 3:0 (2:0) i tako upisali drugu uzastopnu proljetnu pobjedu.

Pobjeda nad Radničkim iz Niša, po svemu sudeći nagovijestila je bolji period tim iz Humske. Izabranici Ivana Tomića su nakon pobjeda u Kupu upisali i drugu uzastopnu pobjedu u prvenstvu. 

Pred praznim tribinama, na stadionu JNA danas je gostovala ekipa Voždovca. Od samog starta meča Partizan je krenuo oštro. Na prvi pogodak čekalo se svega 10 minuta kada je na asistenciju Mihajlovića siguran realizator bio Brašanac. Drugi pogodak djelo je Alena Stevanovića koji sa bijele tačke matira nemoćnog Popovića, čime svoj tim dovodi u prednost od 2:0 i tako postavlja konačan rezultat u prvih 45 minuta.

Mreže su mirovale sve do 68. minute kada je u strijelac drugog pogotka sada u ulozi asistenta, a siguran egzekutor je Kosović.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ovom pobjedom, Partizan se popeo na treću poziciju odmah iza Borca koji se nalazi na drugoj poziciji na tabeli, a koji je jučer remizirao u Novom Sadu sa tamošnjom Vojvodinom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi