Partizan slavio u generalnoj probi pred BATE,
Foto:EPA

Metalac razbio Spartak

Partizan slavio u generalnoj probi pred BATE,

S. Bošković

Sedmo kolo Jelen super lige ponudilo je manje-više očekivane rezultate. Pobjede su upisali Mladost, Metalac, te Partizan. Rad i Jagodina su remizirali.

OFK Beograd poražen je od Mladosti s 1:0. Jedini gol su postigli domaći igrači nakon osam minuta igre. Rogać je poslao loptu u vlastiti mrežu. U preostali 80 minuta gledala se ofanziva beogradskog kluba, no rezultat je ostao isti.

Rad polako ulazi u bolju formu, te su upisali drugi remi u nizu. Susret sa Jagodinom završio je bez pogodaka, i ako su gosti bili uveliko konkretniji.

Spartak je na domaćem terenu razbijen od Metalca s uvjerljivih 3:0. Sve je bilo poznato nakon prvih 45 minuta igre. Dimitrijević je dva puta asistirao.Prvi put Merdoviću za 0:1, a nakon toga i Stanojeviću u 45 minuti za visokih 2:0.


Ipak, konačnih 0:3. Postavlja Sedlar na samom početku drugog dijela. Ekipa iz Subotice nije pokazala ništa, te su zasluženo poraženi.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Nakon poraza od BATE Borisava u Ligi Prvaka Partizan je želio pobjedu protiv Borca. U gostima su crno-bijeli bili bolji sa visokih 3:1. Trujić je doveo Partizan u vodstvo, a početkom drugog dijela Balazić postavlja na 2:0. Dvadeset minuta kasnije Lukić mijenja rezultat sa 0:2 na 0:3. Poraz  Borca ublažio je Knežević dvije minute kasnije.

Jelen Super liga, sedmo kolo: OFK Beograd - Mladost 0:1 (Rogać (ag) 8')
Rad - Jagodina 0:0
Spartak Subotica 0:3 ( Merdović 33', Stanojević 45+1', Sedlar 47')
Borac - Partizan 1:3 (Knežević 70', Trujić 37', Balazić 48', Lukić 68')

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.